Waarom make-up verwijderen voor het slapen?

Door luchtvervuiling staat je huid gedurende de dag bloot aan allerlei schadelijke vrije radicalen, die achterblijven op je make-up. Deze radicalen breken collageen in je huid af, de vezel die ervoor zorgt dat je huid elastisch blijft en niet verslapt. ‘s Nachts herstelt je huid en vernieuwt het zichzelf. Als je je make-up niet verwijdert, wordt dit herstelproces tegengehouden.

Aan alle mannen. En vrouwen die geen make-up dragen

Even tandenpoetsen en hup je bed in? Dacht het niet. De schadelijke vrije radicalen in de lucht waar onze huid de hele dag aan blootstaat, moet je altijd verwijderen voor het slapen. Ook van een mannen- of make-uploze huid. Als je je huid niet reinigt, kunnen de poriën verstopt raken en wordt een extra talg aangemaakt. Een perfecte voedingsbodem voor puistjes en acne.

Huidproblemen en acne

Gebruik je foundation? Dan is het belangrijk om je huid grondig te reinigen voor het slapen. Dan heeft je huid ‘s nachts tijd om te herstellen en zichzelf te vernieuwen. Doe je dit niet, dan breken de schadelijke stoffen het collageen in je huid af: dat zorgt voor een minder elastische huid en verslapping. Laat je je make-up vaker zitten tijdens het slapen, dan is de kans groot dat je poriën verstoppen en je hierdoor puistjes, acne of andere huidproblemen krijgt.

Slapen met mascara

En stel dat je ‘s nachts je mascara laat zitten, kan dat ook kwaad? Ja, zeker. Oogmake-up veroorzaakt geen verslapping van je huid of acne, maar je kunt er vervelende ontstekingen aan overhouden. Of afgebroken wimpers. ‘s Nachts wrijf je namelijk ongemerkt in je ogen. En omdat je dan minder met je ogen knippert, kunnen bacteriën makkelijk in je ogen achterblijven. Dat kan behoorlijk irriteren. Door de laag mascara breken je wimpers ‘s nachts ook gemakkelijker af. Slaap je vaak met oogmake-up op? Dan is de kans groot dat de follikels waar je wimpers uitgroeien verstopt raken. Dat kan leiden tot ooglidontsteking of een ontsteking van het bindvlies van het oog.

Gezicht reinigen, ‘s avonds én in de ochtend

Hoe kun je je gezicht gemakkelijk en snel reinigen? Volg dit stappenplan om er zeker van te zijn dat je make-up goed verwijderd is:

Stap 1: oogmake-up verwijderen met (waterproof) oogmake-up remover
Stap 2: gezichtsmake-up verwijderen met een cleanser
Stap 3: reinig je huid met een toner (of tonic) om de laatste restjes vuil te verwijderen
Stap 4: dag- of nachtcrème aanbrengen

Alleen ‘s avonds je huid reinigen is niet genoeg. Omdat het ‘s nachts druk is met het vernieuwen van de huid, worden er vetten en afvalstoffen afgescheiden. Die moet je ‘s ochtends verwijderen om ervoor te zorgen dat ze niet op je gezicht achterblijven. En dit doe je (helaas) niet met water alleen, reinigen die boel dus :-). 

Heb jij goede beautytips voor het verwijderen van make-up en het reinigen van je gezicht? Wat is jouw dagelijkse routine?

Show More

Sara

Hi, Sara van Woerden. 32 jaar, gepartnerd met Erik en kersverse mama van Kiki :-). Schrijfdriftig, surfzuchtig, vraaghongerig. Freelance content marketeer en founder van Enwaarom.nl. Vragen, opmerkingen, samenwerken? Contact me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close